الگو کندل نفوذی
الگو کندل نفوذی که نام دیگر آن کندل پیرسینگ است، یکی از معروف ترین و محبوب ترین الگوهای کندل استیک است. در این مقاله قرار است به طور کامل در مورد این الگو صحبت کنیم. در این مقاله الگوی نفوذی را از صفر تا صد به طور کامل، به همراه نکات طلایی آن آموزش خواهیم داد. اگر دوست دارید در تحلیل تکنیکال پیشرفت کنید و معاملات سودمندی داشته باشید، حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
الگوی نفوذی یا همان پیرسینگ (Piercing) چیست؟
الگو نفوذی یکی از انواع الگوهای کندل استیکی بازگشتی می باشد که توسط ژاپنی ها نام گذاری شده است. این الگو برای پیشبینی تغییرات قیمتی در نمودارهای شمعی استفاده میشود. این الگو به عنوان هشداری برای تغییر قیمتی از نزول به صعود در نظر گرفته میشود. این مدل کندل ها در انتهای یک روند نزولی ظاهر میشود و باعث مثبت شدن روند بازار میشود. به همین دلیل الگو کندل نفوذی را میتوان به عنوان حالت ناقص الگوی کندل پوشای صعودی در نظر گرفت.
الگوی نفوذی از دو کندل استیک تشکیل میشود. شمع اول قرمز رنگ و نزولی است و شمع دوم سبز رنگ و صعودی است. شمع صعودی با یک فاصله و گپ قیمتی روبه پایین نسبت به کندل نزولی قبلی شروع میشود و تا بیش از ۵۰ درصد بدنه آن را میپوشاند. هر میزان نفوذ کندل صعودی سبز روی شمع نزولی قبلی بیشتر باشد و قدرت کندل سبز رنگ بیشتر باشد، الگو نفوذی تشکیل شده معتبرتر خواهد بود.
در بورس ایران برای تشکیل این الگو ۲ روز زمان نیاز است. کندل پیرسینگ نشاندهنده برگشت احتمالی و کوتاه مدت از روند نزولی به روند صعودی است. الگوی کندل نفوذی نسبت به سایر الگوهای کندل استیک مانند انگلفینگ یا کچر، الگوی ضعیفتری است.
شکل ظاهری الگوی نفودی یا پیرسینگ چگونه است؟
همانطور که در پاراگراف های بالا گفتیم، الگو کندلی پیرسینگ از ۲ شمع تشکیل شده است. شمع اول نزولی و قرمز رنگ که مطابق با روند قبلی است و شمع دوم صعودی و سبز رنگ است و نشان دهنده تغییر روند از نزولی به صعودی است. شرایط این الگو به این صورت است که بعد از کندل نزولی اول، کندل دوم با فاصله و گپی پایین تر از قیمت بسته شدن کندل اول باز میشود و سپس این کندل دوم بالاتر از ۵۰ درصد بدنه کندل قرمز اول بسته میشود. یعنی شمع دوم که صعودی و بلند است، از نقطهای پایینتر از قیمت بسته شدن کندل قبلی آغاز میشود و باز میشود و قیمت بسته شدن آن نیز باید از ۵۰% شمع قرمز نزولی بالاتر باشد. در واقع کندل دوم باید حداقل به ۵۰% بدنه کندل اول نفوذ کند.
به این نکته خیلی مهم توجه کنید که اگر قیمت بسته شدن کندل دوم بالاتر از قیمت و نقطه ی باز شدن کندل اول باشد، این الگو تبدیل به الگو پوشای صعودی می شود.
چگونه الگو کندل نفوذی را تشخیص دهیم؟
۱- در الگوی نفوذی، بدنه شمع ها بلند و کشیده است و این شکل ظاهری یکی از عوامل تشخیص این الگو است.
۲-برای تایید الگوی نفوذی، می توان از یک شمع دیگر استفاده کرد. این شمع ژاپنی باید سبز رنگ و صعودی باشد و باید قیمت باز شدن آن بالاتر از وسط بدنه کندل دوم نفوذی باشد. همچنین قیمت بسته شدن آن نیز باید بالاتر از قیمت بسته شدن شمع دوم نفوذی باشد.
۳- برای تشخیص بهتر پترن کندل نفوذی میتوان از نقاط حمایت و مقاومت قوی و همچنین سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال مثل انواع اندیکاتورها نیز استفاده کرد.
۴- اگر در زمان تشکیل پترن کندل استیک پیرسینگ، حجم معاملات افزایش یابد، تاییدیه قوی برای تشکیل الگوی نفوذی است.
۵- تشکیل الگو کندل نفوذی هشداری بر تغییر روند از نزولی به صعودی است. در نتیجه این پترن را فقط زمانی که روند در حال تغییر از نزولی به صعودی است، دیده می شود.
نکات مهم الگو کندل نفوذی
۱- کمترین قیمت کندل دوم الگو نفوذی، به عنوان نقطه حمایتی در نظر گرفته میشود.
۲- هر چقدر قیمت شمع ژاپنی دوم بالاتر بسته شود و بدنه شمع دوم بلندتر باشد، اعتبار الگو کندلی پیرسینگ بیشتر میشود.
۳- هر چقدر فاصله و گپ میان قیمت بسته شدن در کندل اول و قیمت باز شدن در کندل دوم بیشتر باشد، قدرت الگو نفوذی بیشتر خواهد بود. در نتیجه احتمال برگشت روند و قیمت بیشتر خواهد بود.
۴- در الگو کندل نفوذی، حد ضرر معامله را قیمت میانه در شمع دوم سبز رنگ قرار میدهیم.
۵- هر زمان که حد ضرر الگو پیرسینگ در معاملات فعال شود، این الگو بدون اعتبار خواهد شد.
۶- الگوی کندلی پیرسینگ یک الگو قوی برای بازگشت روند از نزولی به صعودی است. هر چه میزان روند نزولی قبل از تشکیل الگو نفوذی طولانیتر باشد، قدرت و اعتبار این الگو بیشتر میشود. در چنین شرایطی سیگنال قوی تر و معتبرتری از این پترن کندل استیک دریافت میشود.
۷- زمانی که اندیکاتور RSI یا MACD یک واگرایی صعودی را روی نمودار نشان می دهند. در واقع در همان زمانی که بین این اندیکاتورها و نمودار کندل استیک واگرایی صعودی ایجاد میشود. در واقع بین کندل استیک ها یک الگوی پیرسینگ یا همان الگو کندل نفوذی ایجاد شده است.
سیگنال گیری از الگو نفوذی یا پیرسینگ
وقتی که روند بازار نزولی میشود و قیمتها ریزش می کند. هنگامی که قیمت در نمودار شمعی به نقاط حمایتی مناسب میرسد، این شرایط و این نقطه حمایتی برای خریداران جذاب می شود. در نتیجه خریداران شروع به خرید میکنند. به دنبال افزایش خرید و بالا رفتن قدرت خریداران قیمت در بازار و همچنین حجم معاملات نیز افزایش مییابد. سپس زمانی که قیمت افزایش می یابد و روند صعودی شروع می شود، اگر در چنین شرایطی حجم معاملات در کندل بعد از تشکیل الگوی نفوذی افزایش یابد، سیگنال بازگشت روند از نزولی به روند صعودی را خواهد داد. در چنین شرایطی با رعایت حدضرر و بررسی دیگر عوامل تحلیل تکنیکال می شود وارد معامله خرید شد.
سوالات در مورد الگو کندل نفوذی:
۱- بهترین ابزارهای کمکی تحلیل تکنیکال در کنار استفاده از الگو نفوذی چیست؟
ابزارهای مختلفی قابل استفاده است. ابزارهایی همچون اندیکاتور rsi ، اندیکاتور ایچیموکو، ابزار فیبوناچی، خطوط روند و…
۲- الگو نفوذی چه زمانی قدرتمندتر خواهد بود؟
این الگو در تایم فریم های بلند مدت اعتبار بیشتری خواهند داشت. همچنین بعد از ریزش ها و روندهای نزولی بلند مدت، هنگامی که قیمت ها به نقاط حمایت معتبر می رسند، این پترن قدرتمندتر خواهد بود.
جمع بندی مقاله
در این مقاله سعی شد الگو کندل نفوذی را از پایه تا پیشرفته بیان کنیم. باتوجه به مطالب گفته شده در این مقاله، الگوی کندل نفوذی یا همان پیرسینگ، یکی از کاربردیترین الگوهای کندل استیک در تحلیل تکنیکال است. این الگو در انتهای روند نزولی ظاهر می شود و باعث تغییر روند از نزولی به صعودی می شود. همچنین این الگو نباید به تنهایی مبنای معامله قرار گیرد. بلکه برای داشتن معاملات سودمند، باید در کنار آن از دیگر ابزارهای تحلیل تکنیکال کمک گرفت.
ممنون که این مقاله را تا انتها مطالعه کردید. امیدواریم از این مطلب لذت برده باشید. دوستان عزیز سوالات خود را در بخش دیدگاه ها وارد کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگو شما عزیزان باشیم.
نویسنده این مطلب: پری حمیدی